TURP SALATASI

 Gluten, yumurta 

Süt ve süt ürünleri olmadan...

  • 1/2 kırmızı turp
  • 1dal taze soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 çay kaşığı tuz


  1. Turbu ince dilimleyelim
  2. Taze soğanı ince doğrayalım.
  3. Bir kavanozun içinde zeytinyağ nar ekşisi ve tuzu karıştırlaım.
  4. Dilimlenen turpun üzerinde gezdirelim.

     Afiyet olsun...

GLUTENSİZ RAVİOLİ

Glutensiz Ravioli

  • 2 su bardağı mix b
  • 1/2 su bardağı mısır irmiği
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karnıyarık otu tohumu tozu
  • 2 yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı su 
  • 1/2 kilo ıspanak


  1. Un ve mısır irmiğini karıştırma kasesine alalım.
  2. Tuz ve karnıyarık otu tohumu tozunu ilave edelim karıştıralım.
  3. Yumurta sarısı ilave edip tekrar karıştıralım.
  4. Yavaş yavaş suyu ilave edelim. Sert bir hamur elde edelim.
  5. Üzerini kapatıp yaklaşık 30 dakika beklemeye alalım.
  6. Ispanakları kavuralım, soğumaya alalım.
  7. Hamuru üçe bölüp sırayla açalım.
  8. Bardak yardımıyla keselim.
  9. İçine ıspanak harcından koyup kestiğimiz parçayla üzerini kapatalım. 
  10. Bir boy daha küçük bardakla hafifçe bastırıp açılmasını engellemiş olalım. Çatal yardımıyla kenarlarını bastıralım. 
  11. Tüm hamur bittiğinde kaynayan tuzlu suda haşlayalım. haşlanan suya ıspanak parçaları ilave edelim.
  12. Dilerseniz parça tofu ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


HERKÜL KEK

Gluten, yumurta, süt ve süt ürünleri olmadan...

  • 3 adet havuç
  • 3 parça pırasa
  • 1.5 su bardağı badem sütü
  • 1/3 su bardağı zeytinyağ
  • 3 çorba kaşığı karışık filiz unu
  • 3 çorba kaşığı teff unu
  • 3 çorba kaşığı mercimek unu
  • 1 tatlı kaşığı karnıyarık otu tohumu tozu
  • 1 paket glutensiz kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tofu


  1. Pırasa ve havuçu küçük küçük doğrayalım.
  2. Ayrı bir kasede badem sütü, zeytinyağını karıştıralım.
  3. Karışık filiz unu, teff unu ilave edelim, karıştıralım.
  4. Mercimek unu, kabartma tozu, karnıyarık otu tohumu tozu ve tuzu ilave edelim.
  5. Doğradığımız havuç ve pırasayı ilave edelim ve karıştıralım.
  6. Dilediğiniz kadar tofu ilave edelim.
  7. 170 derecede 40 dakika kadar pişirelim.

Afiyet olsun...

ARNAVUT CİĞERİ

 Arnavut Ciğeri


  • 400 gr kuşbaşı kesilmiş ciğer
  • 1 su bardağına yakın schar mix b
  • 1/2 ince doğranmış kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ


  1. Derin bir kaba unu alalım. İçine tuz ilave edip karıştıralım.
  2. Sudan geçirdiğimiz ciğerleri unlu karışımın içine alalım. Ciğerleri una bulayalım.
  3. Süzgeçte fazla unu eleyelim.
  4. Sıvı yağı koyduğumuz tavada ciğerleri pişirmeye alalım.
  5. Pişmeye yakın karabiber ilave edelim.
  6. Pişen ciğerlerimizi servis kabımıza alıp aynı tavada kuru soğanı da pembeleşene kadar kavuralım. Tuz ve sumak ile tatlandıralım. Servis tabağımıza alalım.

 Afiyet olsun....

KIYMALI MAKARNA

 Kıymalı Makarna


1 paket Arbella glutensiz makarna

1/2 kuru soğan

150 gr kıyma

Karabiber 

Tuz

Kaynayan tuzlu suya makarnayı atıp 12 dakika sonra süzelim.

Doğradığımız kuru soğanı zeytin yağda kavuralım.

Kıymayı ilave edip kavuralım. Tuz ve karabiberi ilave edelim.

Haşlanan makarnayı ilave edelim.

Afiyet olsun...


GLUTENSİZ POĞAÇA

Gluten, YUMURTA, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

  • 2.5 su bardağı mix bread
  • 1 çay kaşığı mix gom
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı badem sütü
  • 1/2 çay bardağı suda açılmış glutensiz maya

İç malzeme;

  • 2 adet közlenmiş patlıcan
  • 50 gr kıyma
  • 1 küçük kuru soğan
  • karabiber 
  • tuz


  1. Tüm malzemeleri karıştırıp, yoğuralım.
  2. 45 dakika beklemeye alalım.
  3. Bu arada iç harcı hazırlayalım. Kuru soğanı kavuralım.
  4. Kıymayı ilave edelim, kavuralım.
  5. Karabiber ve tuzu ilave edelim.
  6. En son közlenmiş patlıcanı ilave edip kavurduktan sonra soğumaya alalım.
  7. Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde parçalar alıp içini açalım ve dilediğiniz malzemeyi orta kısmına koyalım ve kapatalım.
  8. Yumurta sarısı sürelim ve susam serpelim
  9. 170 derecede yaklaşık 45 dakika pişirelim.
  10. Fırından çıktıktan sonra üzerine biraz su serpelim ve bir örtü örtelim ve kapakla kapatalım. Soğumaya bırakalım.

Afiyet olsun...

TATLIM TATLIM

 Tatlım Tatlım


  • 100 gr bitkisel margarin
  • 1 su bardağı schar mix c
  • 1/2 su bardağı nohut unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri 
  • 1/2 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı susam

  1. Margarin, un çeşitlerini, tuz, pudra şekeri, vanilya özütünü iyice yoğuralım.
  2. Hamuru 15' dinlendirelim.
  3. Küçük lokmalar halinde şekil verip üzerine yumurta sarısı ve susamı sürelim.
  4. Fırında 165 derecede yaklaşık 35 dakika altı hafif pembeleşince fırından alalım.

Afiyet olsun...

LEBLEBİM

 Leblebim


1 su bardağı beyaz leblebi

1.5 çorba kaşığı vegan krem peynir

3 çorba kaşığı zeytin yağ

2 çorba kaşığı badem sütü

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı zencefil

1 çay kaşığı pul biber

2 çay kaşığı nane

10-12 adet arası kuru domates

1 diş rendelenmiş sarımsak

 Beyaz leblebiyi rondoda çekelim.

İçerisine vegan krem peyniri ilave edelim.

Zeyrinyağ ve badem sütünü de ilave edip önce kaşık yardımıyla ardından el yordamıyla yoğurup hamur kıvamına getirelim.

Son olarak tüm baharat, kuru domates ve sarımsağı ilave edelim.

Dilediğiniz gibi şekil verip tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...

SPAGETTİ

 Spagetti 


  • 1 paket spagetti ( Arbella glutensiz )
  • Sarımsak
  • Tuz
  • Zeytinyağ
  • Ajvar sos


  1. Arbella Spagettiyi kaynayan tuzlu suda yaklaşık 10-12 dk arası haşlayalım.
  2. Tencerede zeytinyağda sarımağı kokusu çıkana kadar döndürelim ve dielerseniz tencereden alabilirsiniz. Tuz ilave edelim.
  3. Süzdüğümüz spagettiyi tencereye alalım ve yağda biraz karıştıralım servis tabağımıza alalım.
  4. Ajvar sosu sanıyorum ki bir çoğumuz biliyor veyahut evlerinde yaz aylarında üretiyorlar. Biz evde sevildiği için üreten ve tüketen kesimiz. Bir çok yapılış şekli var. Bizim evde yaptığımız ise: kapya biber yoğunlukta, patlıcan, havuç, domates, sarımsak, kuru soğan, zeytinyağ, sirkeden oluşur. En  yakın zamanda ölçüleriyle birlikte yapım aşamasını yayınlamalıyım. Mevsimi geldiğinde ajvar sos mutlaka denenmeli...

       Afiyet olsun...



YABAN MERSİNLİ KAKAOLU KEK

Yaban Mersinli Kakaolu Kek


  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı pirinç unu
  • 1/2 su bardağı schar mehl C
  • 1 çay kaşığı mix gom
  • 1 su bardağı Doal meyveden şeker
  • 1.5 çorba kaşığı ham kakao
  • 1/3 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı iri kırımış ceviz
  • Yaban mersini


  1. Sütü karıştırma kasesine alalım. Her eklediğimiz malzemeyi karıştırıp bir sonraki malzemeyi ilave edelim.
  2. Pirinç ununu ilave edelim.
  3. Mix gom ekleyelim.
  4. Doal meyveden şekeri ilave edelim.
  5. Sıvı yağı ekleyelim.
  6. Ham kakao ekleyelim. 
  7. Mix c yi ilave edip son karıştırma işlemini yaptıktan sonra kek kalıbımıza alalım ve üzerine kırılmış ceviz ve yaban mersinlerini ilave edelim.
  8.  175 derecede yaklaşık 35-40 dakika arası pişirelim.

      Afiyet olsun...












ZERDEÇALLI TAVUK

Zerdeçallı Tavuk

  • 500 gr piliç bonfile
  • Zeytinyağ
  • Karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı toz zencefil
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ev yapımı badem sütü 


  1. Piliç bonfileyi doğrayalım.
  2. Zeytinyağını Tavaya alalım, sarımsağı kokusu çıkana kadar yağda döndürelim ve sarımsağı tavadan çıkaralım.
  3. Doğradığımız piliç bonfileyi tavaya alıp kavuralım
  4. Pembeleşmeye başladığında tüm baharatları ekleyelim. 
  5. Biraz kavurup ardından badem sütünü ilave edelim. Kapağını kapatıp sütü çekmesini bekleyelim.

      Afiyet olsun


KABAK ÇORBASI

 Kabak Çorbası

  • 2 tane kabak
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 sarımsak
  • 1 su bardağı domates suyu
  • 1,5 su bardağı su
  • 3-4 dal nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zerdeçal


  1. Kabakları soyduktan sonra iri küpler halinde doğrayalım.
  2. Soğan ve sarımsağı ikiye bölüp kabakla birlikte tencerede kavuralım.
  3. Domates suyu, baharatlar, taze naneyi ekleyip ve suyu ilave edip kaynamaya bırakalım.
  4. Kaynadıktan sonra blender ile pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
  5. İsterseniz taze nane, isterseniz dereotuyla servis edebilirsiniz.

      Afiyet olsun...


ELMALI CRUMBLE

 Elmalı Crumble

  • 3 kırmızı elma
  • 5 tatlı kaşığı stevia
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1,5 su bardağı nohut unu
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ 


  1. Bir tavada doğradığımız elmaları steviayı karemelize edelim.
  2. Tarçını ilave edelim.
  3. Derin bir kasede sıvıyağ ve nohut ununu kum halini alana kadar ovalayalım.
  4. Karemelize olan elmaları fırın kasesine alalım ve un karışımını üzerini kaplayalım.
  5. 180 derecede 35' kadar pişirelim. Üzeri hafif kızardığında soğumaya alalım.

      Afiyet olsun...


KABAK ÇEKİRDEKLİ KURABİYE

 Kabak Çekirdekli Kurabiye

  • 1.5 su bardağı nohut unu
  • 1/2 su bardağı badem sütü
  • 1 çay kaşığı mix gom
  • 50 gr sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı kabak çekirdeği içi 



  1. 1 su bardağı nohut ununu ve mix gom karıştırma kabına alalım.
  2. Badem sütünü ilave edelim ve 5 dakika kadar unun sütü çekmesini bekleyelim.
  3. Tuzu ilave edelim.
  4. Kıvamını kontrol ederek kalan 1/2 su bardağı nohut ununu da ilave edelim.
  5. Ele yapışmayan bir kıvam aldığında kabak çekirdeği içlerini ilave edip elimizle hamuru toparlayalım.
  6. 170 derecede 35' kadar kontrol edelim. Altı pembeleştiyse fırın teline alıp soğumaya bırakalım.

      Afiyet olsun...



GLUTENSİZ EKMEK

 Glutensiz Ekmek


  • 1 su bardağı badem sütü
  • 4/1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mix gom
  • 1/2 çay bardağı ay çekirdeği içi
  • 1paket yuvam glutensiz maya
  • 2,5 su bardağı Sinangil glutensiz un (karabuğday, kinoa, teff, mısır unu)


  1. Badem sütü ve suyu karıştırma kabına alalım.
  2. Mayayı 1/2 çay bardağı ılık su ile açalım ve karıştırma kabına ilave edelim.
  3. Un, mix gom ve ardından tuzu ilave edelim. 
  4. Elimize yapışır bir kıvamda bir saat mayalanmaya bırakalım.
  5. Mayalanan hamurun içine çekirdek içlerini koyalım. 
  6. El yardımıyla açalım biraz un serpelim.
  7. Katlayarak ele yapışmaz bir hamur elde edelim.
  8. Şekillendirip tekrar 45' mayalanmaya bırakalım.
  9. 200 derecede  de 40-45' arası pişirelim.

Afiyet olsun...